10-jarig jubileum Transgendergroep Nijmegen

De Transgendergroep Nijmegen viert in februari haar 10-jarig jubileum met inhoudelijke en verbindende activiteiten over, voor en door transgenders.

Het programma opent 3 februari met een tentoonstelling over 10 jaar Transgendergroep Nijmegen van historicus Rense Havinga en fotograaf Frans Eppink. Historicus Alex Bakker geeft een lezing over de geschiedenis van transgenders in Nederland. 5 februari is er een sportdag voor transgenders en hun vrienden en familie. Gevolgd door thema avonden: over de lange termijn ervaringen met transitie (9 februari), over transgender ouderen en de zorg (18 februari), en over jong in transitie gaan (datum volgt). De jubileummaand wordt afgesloten met een  feest in Marcus Antonius op vrijdag 24 februari. Een overzicht van de hele jubileummaand is te vinden op www.transgendernijmegen.nl .

Het programma illustreert de bedrijvigheid van de Transgendergroep. Voor 2017 staan al meer dan 40 activiteiten gepland. In de afgelopen 10 jaar is de groep uitgegroeid van een kleine hechte gemeenschap die ontmoetingsgelegenheden organiseerde voor kwetsbare transgenders, naar een actieve zelforganisatie. De groep blijft ontmoetingen creëren, maar draagt ook inhoudelijk bij aan de emancipatie van transgenders en de acceptatie van alle vormen van genderdiversiteit.

www.transgendernijmegen.nl

 

10-jarig jubileum Transgendergroep Nijmegen