Democratiefabriek

democratiefabriek Ieder1Gelijk organiseerde in april 2017 in opdracht van de gemeente Geldermalsen de mobiele tentoonstelling ‘Democratiefabriek’  in de raadszaal van het gemeentehuis in Geldermalsen. De tentoonstelling is bedoeld voor leerlingen van 10-18 jaar maar ook voor volwassenen. De Democratiefabriek is een mobiele interactieve tentoonstelling die leerlingen laat meemaken wat democratie is en inhoudt. In de fabriek wordt gewerkt met vooroordelen, normen en waarden, burgerschap en democratie. De bezoekers krijgen de gelegenheid om op een interactieve zeven thema’s te onderzoeken:

1. Wie ben ik? Wie ben jij?
2. Wat is democratie?
3. Vrijheid
4. Gelijkheid
5. Als democratie wordt afgeschaft…
6. Pesten, plagen en de zondebok
7. Conflicten en macht

Grote thema’s als conflicten, macht en democratie komen aan bod, maar gaandeweg ontdekken de be­zoekers dat de tentoonstelling over hen zelf gaat. Over hun idealen, hoop, waarden, houding en gedrag.

Hoe werkt de democratiefabriek?

De bezoekers leggen een spannende route af, doen interactieve opdrachten, noteren de antwoorden in hun routeboekje en krijgen op het eind een certificaat. De tentoonstelling is te huur voor een week of langer en past in een ruimte van minstens 150m2 of meerdere kleine ruimtes.

Kijk hier voor meer informatie.
Bekijk hier het introductiefilmpje over democratie.

Hieronder kunt u een filmpje met uitleg over de democratiefabriek bekijken:

De Democratiefabriek is ontwikkeld door Stichting Vredeseducatie.