Doe mee met schrijfmarathon in Nijmegen op 8 december 2018

Opkomen voor de rechten van anderen is in veel landen levensgevaarlijk. Mensenrechten­activisten belanden in de gevangenis, worden bedreigd of zelfs vermoord. Ieder jaar rond 10 december zetten we ons tijdens de Schrijfmarathon in om hen te helpen. Miljoenen brieven van over de hele wereld hebben echt effect. Ook in Nederland schrijven overal in het land mensen massaal brieven.

We vragen uw steun
Dit jaar voeren we actie voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Om onze Schrijfmarathon in Nijmegen extra aandacht te geven, wil ik u om uw medewerking vragen. We zouden het erg waarderen als u mee wilt schrijven tijdens onze schrijfactie.
In Nijmegen schrijven we op zaterdag 8 december tussen 10.00-16.45 uur, in bibliotheek De Mariënburg. Iedereen die wil komen schrijven is van harte welkom. Zo lang of kort als u zelf wilt.

Komt u met een groep? Wij zetten u in de schijnwerpers!
Laat het ons weten als u met uw organisatie, bedrijf, sportclub, vrienden- of welke andere groep wilt komen schrijven. We stellen dan een schema op (10-11 uur, 11-12 uur enz.) zodat alles soepel verloopt en er de hele dag door wordt geschreven. En als u wilt, vermelden we uw groep met logo op onze website, sociale media en posters die door heel Nijmegen worden verspreid.

Samen tegen onrecht
Alle brieven die we samen schrijven hebben veel effect. Machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker of mensenrechtenschender, en zijn daardoor gevoelig voor veel post. Ook kaarten die worden geschreven aan activisten die onder druk staan, zijn heel belangrijk. Het geeft hen moed te weten dat mensen wereldwijd zich voor hen inzetten. Mahadine uit Tsjaad, die vrijkwam na de Schrijfmarathon van vorig jaar, liet ons weten: Ik wil mijn dankbaarheid aan iedereen overbrengen. Ik waardeer jullie, ik houd van jullie, ik respecteer jullie.’

Vorig jaar werden er vanuit Nederland ruim 173.000 brieven verstuurd. Wereldwijd waren dat er zelfs vijf miljoen. Dit jaar willen we dat aantal uiteraard overtreffen. Hoe meer brieven, des te groter onze vuist tegen onrecht.

We zien u graag op 8 december!
Met uw hulp kunnen we de Schrijfmarathon 2018 in Nijmegen weer tot een groot succes maken. Heeft u vragen of wilt u een groep aanmelden? Neem dan contact op met

Hélène van der Sijp, persvoorlichter
h.vandersijp@ziggo.nl
024-3233387
06-309 423 00

of

Harry de Ridder, voorzitter
harryderidder@upcmail.nl
06-134 544 63

Zie ook: https://www.amnestynijmegen.nl

Doe mee met schrijfmarathon in Nijmegen op 8 december 2018