Filmgesprek: De horror van racisme

Op donderdag 8 juni zie je bij ons de veelbesproken thrillerfilm Get Out. In een mix van horror en satire kaart regisseur Jordan Peele het probleem van onbewust racisme aan. Stel jezelf op de proef en ga in gesprek met racisme-experts over je eigen vooroordelen.

De donkere Chris (Daniel Kaluuya) gaat voor het eerst op bezoek bij de witte schoonfamilie van zijn vriendinnetje Rose (Allison Williams). Vooruitstrevende, vriendelijke mensen, dus niets aan de hand, verzekert Rose hem nog. Maar eenmaal aangekomen in het witte landhuis – met alleen maar zwarte bedienden – voelt Chris zich totaal niet op zijn gemak. Zijn schoonvader noemt hem ‘My man’ en raakt niet uitgepraat over Obama, Tiger Woods en Jesse Owens. Langzaam slaat het alledaagse racisme om naar het gruwelijke.

Wat leert Get Out ons over onbewust racisme in Nederland? Zijn we racistisch en zo ja, welke gevolgen heeft dat? Hoe laten we onze vooroordelen achterwege? Voorafgaand aan de film gaan racisme-experts en publiek in gesprek over deze vragen.

Dit programma is een samenwerking tussen LUX en Radboud Reflects. Het voorgesprek is in het Engels. De film is niet geschikt voor kinderen onder de 16.

DO 8 JUN, 19:30 uur, € 9,50
Blijf op de hoogte via het Facebookevenement

TICKETS

Filmgesprek: De horror van racisme