MARTIN LUTHER KING WEDSTRIJD 2019

Kun jij net zo’n impact maken met je speech als Martin Luther King?

Martin Luther King had één droom: dat mensen niet meer zouden worden beoordeeld op hun huidskleur. Donker, licht en alles daartussenin, we moeten leren om met elkaar te leven in plaats van tegenover elkaar te staan. King was tot hij vermoord werd in 1968 de leider van de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten. Met deze beweging heeft hij er o.a. voor gezorgd dat Afro-Amerikanen konden gaan stemmen. King is beroemd vanwege de woorden “I have a dream” maar hij zei ook: “We must learn to live together as brothers or perish as fools”. Voor zijn geweldloze protest kreeg hij zelfs de Nobelprijs voor de Vrede.

Treed in de voetsporen van King en inspireer anderen met jouw speech over hoe ze samen met jou in actie kunnen komen om ervoor te zorgen dat mensen niet meer worden uitgesloten vanwege bijvoorbeeld hun huidskleur, geaardheid of lichamelijke beperking. Stuur je speech in en misschien win jij dan een laptop of een smartphone!

Hoe doe je mee?

Schrijf een toespraak en maak hiervan een filmpje. Stuur deze voor 15 juni naar mlk@vu.nl. De video duurt 2-3 minuten, de uitgeschreven speech bestaat uit 800-1000 woorden. Je mag met maximaal drie personen één speech inzenden. De jury beoordeelt de inzending op uitwerking van het thema, link met ideeën en uitspraken van King, originaliteit en presentatie. De wedstrijd is bedoeld voor middelbare scholieren.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Martin Luther King Lezing op de Vrije Universiteit Amsterdam in het najaar van 2019.

Voor meer informatie kun je bellen met Jacob Bouwman, projectleider VU/MLK: 020 5983846.

Meer informatie op Martin Luther King Jr. Lezing.

MARTIN LUTHER KING WEDSTRIJD 2019