Open Your Mind voor voortgezet onderwijs

3d143f3712

 

 

 

 

Ieder1Gelijk is samen met N.E.C. Doelbewust, Raad voor Levensbeschouwing & Religie Nijmegen en Mind Mix het project Open Your Mind gestart voor middelbare scholieren. Open Your Mind zet leerlingen van het voortgezet onderwijs aan het denken over pesten, discriminatie en vooroordelen. Centraal staan zes korte scènes in een theatervoorstelling van Mind Mix. Daarop volgt een nabespreking met de leerlingen over de scènes en een op maat gemaakt vervolgaanbod. Tien scholen kunnen aan het pilotproject deelnemen, ze krijgen twee voorstellingen gratis aangeboden.

De voorstelling

6948583a9b

Theatergroep Mind Mix speelt een snelle zap-achtige voorstelling over vriendschap, buitensluiting, vooroordelen, discriminatie en (in)tolerantie. Grappige en gevoelige scènes slepen de leerlingen mee in de wereld van verschillende jongeren die allemaal op hun eigen manier ‘anders’ zijn. De uitvoering is gericht op jongeren in de leeftijd 12-18 jaar en geschikt voor alle schoolniveaus. Na afloop gaan de spelers van Mind Mix in gesprek met de leerlingen. Hoe kijken zij tegen homoseksualiteit aan? Wordt er gepest op school?

Vervolgaanbod

Na de voorstelling volgt er op school een gesprek over een mogelijk vervolgtraject. Als bijvoorbeeld homoseksualiteit een issue in de klas is, kan het COC een voorlichting komen geven. Scholen kunnen kiezen uit een Open Your Mind ‘menukaart’ met een specifiek aanbod per thema.

Bij u op school?

Aan dit pilotproject kunnen tien scholen deelnemen. Zij krijgen per school twee voorstellingen onder voorwaarden gratis aangeboden. Dus wees er snel bij! Zie voor meer informatie de website van Open Your Mind.