Voorbeelden van discriminatie

Discriminatie  kan in vele vormen en maten komen en is daardoor misschien niet altijd even gemakkelijk te herkennen. Het kunnen vervelende grapjes op school of werk zijn, maar ook het worden afgewezen voor een baan. Hieronder volgen enkele voorbeelden

“Een collega maakt geregeld ‘grapjes’ over allochtonen en gehandicapten. Als ik hem daarop aanspreek, zegt hij dat het maar grapjes zijn. Hij gaat er gewoon mee door.”
Bel Ieder1Gelijk. Wij adviseren u wat u zoal kunt doen. Als u dat wilt, gaan wij samen met u in gesprek met die collega of met uw werkgever. Of wij helpen u bij het indienen van een klacht.

 

“Ik heb een handicap en ben op zoek een andere baan. Laatst kreeg ik na een sollicitatie te horen dat ze me toch maar niet aannemen. Dat zou te lastig zijn voor ze.”
Bel Ieder1Gelijk. Wij adviseren u wat u zoal kunt doen. Wij kunnen bijvoorbeeld met de werkgever gaan praten. Of wij helpen u een procedure bij het College voor de Rechten van de Mens te starten.

 

“Ik zit op het ROC en zoek een stageplaats. Een bedrijf wijst me af omdat ik een hoofddoek draag.”
Bel Ieder1Gelijk. Wij adviseren je wat je zoal kunt doen. Als je wilt, gaan wij praten met jouw school en die stageplaats.

 

“Ik word gepest omdat ik homoseksueel ben. Klasgenootjes zeggen vaak ‘homo’ en ‘mietje’ tegen me.”
Bel Ieder1Gelijk. Wij adviseren je wat je zoal kunt doen. Wij helpen je graag om de pesterijen op school bespreekbaar.

 

Kortom, voelt u zich gediscrimineerd vanwege uw geslacht, huidskleur of afkomst, uw leeftijd, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid of handicap, neem dan contact met ons op voor gratis advies en ondersteuning. Hebt u geen advies of hulp nodig? Maak dan in ieder geval een melding.